Image

Googleovi operatori - objašnjenje

30.11.-0001. u kategoriji  Google
Autor: Bruno Šarić

Googleovi operatori - objašnjenje

Objašnjenje operatora za pretraživanje

Postoji nekoliko operatora koji vam mogu dati do znanja koliko kvalitetno radite na optimizaciji svojih stranica. Njih možete direktno upisivati u Google ili ih koristiti putem Advanced Search.

Info:www.vasadomena.com

Google može prikazati sljedeće informacije za ovaj URL:

Prikaži Googleov spremnik stranice www.vasadomena.com
Naći web stranice slične stranici www.vasadomena.com
Naći web stranice s linkom na www.vasadomena.com
Pronaći web stranice do www.vasadomena.com
Naći web stranice koje sadrže pojam www.vasadomena.com

Info:www.vasadomena.com

Dobit ćete mogućnost pregleda nekih informacija vezanih uz vašu domenu. Prva opcija ili Googleov spremnik ili Cache vam daje podatke kada je Google zadnji put pospremio vašu stranicu u Google i na koji način ju vidi. Ukoliko je izgled vaših stranica bitno drugačiji od stvarnog trebali bi ste razmisliti o redizajnu ukoliko planirate nešto postići na tražilicama.

Related:www.vasadomena.com

Druga opcija su stranice slične vašim stranicama, navodno o sadržaju, no u praksi će se tu prikazati web stranice koje će uglavnom imati link prema vašim stranicama. Operator nije previše bitan u smislu optimizacije.

Link:www.vasadomena.com

Daleko najnekorisniji operator u cijeloj ovoj priči budući da Google već mjesecima, godinama skirva stvarne linkove. Linkove koje vidite su uglavnom izabrani random funkcijom i prikazuju vrlo mali broj ili postotak od stvarnog broja.

Site:www.vasadomena.com

Koristan alat, ali isto nije potpuno točan kada se radi o domenama koje sadrže preko 1000 linkova. Što je broj linkova veći to je broj manje točan. Ukoliko želite saznati da li vam je određeni link u indeksu jednostavno upišite cijelu url u Google.

"Www.vasadomena.com"

Operator koji daje domene koje sadrže vašu domenu u tom obliku bilo da je link, običan tekst ili dio drugog url-a.

Operatori koji su bitniji za optimizaciju

Osim gore navedenih operatora koji vam mogu dati dobre informacije kako Google vidi vašu domenu, postoji i nekoliko bitnijih operatora za optimizaciju: allintitle, allinanchor, allinurl.

"Allintitle:ključna riječ" je operator koji će vam dati domene koje sadrže vašu ključnu riječ u title tagu.

"Allinanchor:ključna riječ" je operator koji će vam dati domene koje imaju najveći broj linkova prema svojoj domeni koji sadrže tu ključnu riječ u anchor ili naslovu linka.

"Allinurl:ključna riječ" daje domene koje sadrže ključnu riječ u url-u.

Što vam može od sljedećih operatora pomoći?

Iz iskustva, za optimizaciju, najvažniji su vam operatori allintitle i allinanchor. Ukoliko za ta dva operatora možete naći svoju domenu u vrhu, najvjerojatnije je da imate i kvalitetan rejting pri normalno pretraživanju.

Dodatne informacije

Analiziraj svoju web stranicu
language
* Unesite naziv svoje web stranice npr. https://www.seo.hr
arrow_upward