Image

Što je RSS?

30.11.-0001. u kategoriji  Ostalo
Autor: Bruno Šarić

Što je RSS?

Mnogi još ne razumiju što je to RSS, čemu to služi i kako to mogu iskoristiti, pa evo par članaka koji objašnjavaju točnije te stvari te kako ih koristiti. Jednostavna definicija bi bila: RSS je tehnologija koja vam omogućava praćenje više stranica odjednom putem nekog RSS čitača bez da te stranice posjetite.

RSS (Real Simle Syndication) predstavlja najpoznatiji i najčešće korišteni format za automatsko povlačenje delova ili celih dokumenata sa Weba (tzv. Web feed format ili RSS feed). Na ovaj način korisnici Weba mogu lako na jednom mestu da prate novosti sa različitih Web lokacija, a da ne idu na svaki pojedinačni sajt koji ih interesuje. Tek kada pročitaju naslov, ili deo teksta koji ih interesuje, klikom na link dolaze do sajta da pregledaju kompletan dokument.

Izvor: pretraga.co.yu

Te drugi članak koji objašnjava tehničke stvari kako to koristiti.

RSS (eng. Really Simple Syndication, u slobodnom prijevodu 'Uistinu jednostavno sabiranje') je standard koji omogućuje korisniku da na jednom mjestu prikuplja najnovije vijesti sa više različitih web stranica. Da bi mogao pratiti RSS vijesti, korisnik mora imati program koji podržava čitanje RSS formata, dok web stranica koja nudi RSS vijesti mora podržavati taj format.

Izvor: tportal.hr tehnologija

Analiziraj svoju web stranicu
language
* Unesite naziv svoje web stranice npr. https://www.seo.hr
arrow_upward