Image

Masovne prijave u tzv. SEO web direktorije mogu vam samo naštetiti

30.10.2012. u kategoriji  Offpage optimizacija
Autor: Bruno Šarić

Masovne prijave u tzv. SEO web direktorije mogu vam samo naštetiti

Davno je prošlo vrijeme masovnih prijava web stranica u veći broj web direktorija. Google je tome davno stao na kraj. Tu konkretno mislim na servise koji nude prijavu domene za XX ili XXX dolara u nekoliko stotina ili tisuća tzv. "SEO web direktorija". Navedeno vam itekako može štetiti i to je upravo John Mueller iz Google odgovorio jednom od webmastera:

JohnMu: As I know nothing mentioned, these services are not needed and can even be counter-productive (if they create unnatural links for your site, which would be against our Webmaster Guidelines).

Naravno to ne znači da su svi web direktoriji problematični te da više nikada nećete prijaviti svoju domenu u niti jedan drugi web direktorij. Ovdje se prvenstveno misli na masovne prijave u low quality direktorije koji se izrađeni isključivo zato da bi se navedena usluga mogla prodati te nemaju nikakve druge vrijednosti. Slobodno prijavite svoju domenu u web direktorije koji na nešto liče i imaju svoj nekakav poslovni plan i cilj. Uglavnom prije prijave provjerite link profil samog direktorija kako bi se uvjerili da nije dio neke od navedenih mreža web direktorija.

Analiziraj svoju web stranicu
language
* Unesite naziv svoje web stranice npr. https://www.seo.hr
arrow_upward