Image

Što napraviti kada imate web stranice koje jednostavno nemaju količinski dovoljno sadržaja?

23.08.2012. u kategoriji  Onpage optimizacija
Autor: Bruno Šarić

Što napraviti kada imate web stranice koje jednostavno nemaju količinski dovoljno sadržaja?

Iako je Google nedavno izjavio da je dovoljno 2 do 3 rečenice jedinstvenog sadržaja da bi se stranica mogla rangirati, moj savjet vam je da ipak svoje članke učinite količinski nešto dužima. No ako i ta dužina bude po vašem mišljenju premala dajem vam sljedeći savjet. Pokušajte posjetitelje motivirati da na neki način kreiraju sadržaj za svaku vašu stranicu. Jedan od najčešćih primjera kako se to radi je putem komentara, ispunjavanja anketa i razno raznih testova koji se nalaze ispod samog sadržaja.

Youtube - primjer komentara

Najbolji primjer vam je Youtube kojeg najvjerojatnije svakog dana posjećujete. Uploadani video klipovi najčešće nemaju nikakvog opisa, no imaju na desetke i stotine komentara korisnika. Ti komentari su upravo sadržaj koji Youtubeu odlično dođe za rangiranje na samom Googleu. Dobar primjer su vam i web stranice poput Lifehacker.com koji odlično radi svoj posao kada je u pitanju motiviranje vlastitih korisnike da komentiraju. Takve vrste stranica često svojim korisnicima zauzvrat daju neke povlastice i nagrade koje ih kontinuirano motiviraju da to rade.

Na isti način je moguće uz bilo kakav članak ponuditi posjetiteljima i ispunjavanje ankete, ili nečega sasvim drugoga, čiji bi se rezultati nakon XX vremena automatski pretvorili u dodatan sadržaj koji bi isključivo bio vezan za taj članak.

Vjerujem da će vašim programerima proraditi mašta ukoliko ih pitate što mogu napraviti po tom pitanju.

Analiziraj svoju web stranicu
language
* Unesite naziv svoje web stranice npr. https://www.seo.hr
arrow_upward