Image

Mislite da se dogodio update na Googleu? Pratite Mozcast.com i saznajte!

14.08.2012. u kategoriji  Google Updates
Autor: Bruno Šarić

Mislite da se dogodio update na Googleu? Pratite Mozcast.com i saznajte!

Provjeravate li redovito rejtinge sigurno ste primjetili da vam domena povremeno skače sa jedne pozicije na drugu za veći broj ključnih riječi na gotovo dnevnoj bazi. Ti skokovi ponekad znaju biti drastično veliki npr. sa 20-te pozicije na 80-u ili obrnuto, no kroz dan vam se navedene pozicije najčešće vrate u normalu. Obzirom da se to danas događa na dnevnoj bazi čak i svakih sat vremena sljedeći alat vam može itekako pomoći da shvatite dali se nešto događa ili ne. Riječ je o alatu na domeni MozCast.com, od strane popularnog SEOmoz-a.

MozCast

Alat bilježi trenutnu “temperaturu” algoritma tj. signale koji upućuju da se nešto sa rezultatima pretraživanja Googlea događa. Imate pregled unazad 30 dana koje dane su rezultati pretraživanja znatno drugačije izgledali. Navedene datume možete provjeriti u svojoj Google Analytics statistici te vidjeti da li su te promjene zahvatile i vašu domenu. Ako jesu možete u dodatnu potragu po forumima i blogovima što se konkretno te dane dogodilo kako bi ispravili eventualne probleme.

Sličnu stvar SEOmoz je već dao i putem Google Algorithm Change History landing stranice, no ovaj alat je znatno detaljniji.

Analiziraj svoju web stranicu
language
* Unesite naziv svoje web stranice npr. https://www.seo.hr
arrow_upward