Image

Ako se korisnik ne snađe na vašim web stranicama, čeka vas Google Panda

17.07.2012. u kategoriji  Google Updates
Autor: Bruno Šarić

Ako se korisnik ne snađe na vašim web stranicama, čeka vas Google Panda

Način na koji se sa naslovnice dolazi do svih sadržaja na nekoj domeni je itekako bitan faktor za Google. Ukoliko se posjetitelj može lako snaći na nekoj web stranici i relativno jednostavno pronaći neku informaciju prateći linkove sa naslovne stranice, rejting te web stranice i njezinog sadržaja će najvjerojatnije biti dobar. Ukoliko je to problem za posjetitelja biti će i problem za Google. Loša struktura web stranica oduvijek je dosta utjecala na same pozicije u rezultatima pretraživanja Googlea, a to dokazuje u sljedeći primjer.

SMX Search Conference

U postu Holy Grail of Panda Recovery - A 1-year case study objašnjavaju se najvjerojatniji uzroci koji su aktivirali Panda filter. Kao glavni uzroci navode se nevjerojatno loša struktura domene te preveliki broj linkova prema ostalim unutrašnjim stranicama po jednoj stranici. To je sve uzrokovalo i dodatne problema sa brzinom učitavanja same stranice i ostale slične stvari. Posjetitelj koji je došao na tu web stranicu nije znao niti koje su glavne rubrike, niti koje su manje bitne rubrike, niti razliku između rubrike i članka. Nije se mogao odlučiti na koji od 400 linkova da klikne te kada je odabrao što kliknuti dobio je opet šumu linkova bez ikakvog smisla.

Preporučam da si članak detaljno pročitate te provjerite vlastitu strukturu domene. Provjerite da li se do vašeg svakog sadržaja može jednostavno i smisleno doći putem linkova sa naslovne stranice. U protivnom bi mogli imati problema sa Googleom.

Analiziraj svoju web stranicu
language
* Unesite naziv svoje web stranice npr. https://www.seo.hr
arrow_upward