Image

Upute kako izraditi mobilnu verziju web stranica u skladu sa Googleom

13.06.2012. u kategoriji  Google
Autor: Bruno Šarić

Upute kako izraditi mobilnu verziju web stranica u skladu sa Googleom

Iphone

Obzirom da svi mi sve češće i češće pristupamo raznim web stranicama putem svojih pametnih telefona te da je ta industrija u nevjerojatnom porastu Google je odlučio dati službene informacije o tome kako izraditi mobilne verzije vaših stranica u skladu sa njegovom tehnologijom. Glavna preporuka Googlea je da se zadrže identični URL-ovi kao i u desktop verziji web stranica bez obzira na uređaj kojim se pristupa mobilnim web stranicama. Google preporuča da samo sa CSS-om prilagođavate potrebne stvari za svaki od uređaja, a da HTML uvijek ostane isti.

Sites that use responsive web design, i.e. sites that serve all devices on the same set of URLs, with each URL serving the same HTML to all devices and using just CSS to change how the page is rendered on the device. This is Google’s recommended configuration.

To je glavna preporuka Googlea iako postoje i druge opcije koje Google smatra sasvim normalnim. Više o svim opcijama imate u nedavnom službenom blog postu Recommendations for building smartphone-optimized websites, a sve potrebne informacije koje će vam ikad trebati na tu temu možete također pronaći na službenim Googleovim stranicama u Google Developers priručniku za Building Smartphone-Optimized Websites.

Dobro proučite navedene informacije kako izraditi mobilnu verziju svojih web stranica jer će vam sve navedeno u budućnosti itekako trebati za ispravno pojavljivanje u mobilnim verzijama pretraživanja Googlea.

Analiziraj svoju web stranicu
language
* Unesite naziv svoje web stranice npr. https://www.seo.hr
arrow_upward