Image

Dokaz da vam konkurencija može srušiti rejting

30.05.2012. u kategoriji  Google
Autor: Bruno Šarić

Dokaz da vam konkurencija može srušiti rejting

Google je na pitanje da li konkurencija može srušiti vaš rejting na tražilicama često odgovarao da je to nemoguće. Navedena informacija je bila službeno objavljena u Helpu Google Webmaster Toolsa. Pisalo je ovako:

There's almost nothing a competitor can do to harm your ranking or have your site removed from our index. If you're concerned about another site linking to yours, we suggest contacting the webmaster of the site in question. Google aggregates and organizes information published on the web; we don't control the content of these pages.

Dana 22.5.2012. na navedenoj stranici je došlo do promjena pa sada stoji:

Google works hard to prevent other webmasters from being able to harm your ranking or have your site removed from our index. If you're concerned about another site linking to yours, we suggest contacting the webmaster of the site in question. Google aggregates and organizes information published on the web; we don't control the content of these pages.

Kao što vidite očito više nije nemoguće da vam konkurencija sruši rejting. Ako vam navedeno nije dovoljno jak dokaz sjetite se samo nedavnog Google Penguin updatea gdje je Google naveo u svom službenom blog postu Another step to reward high-quality sites da navedeni update ima veze sa vašim link profilom (pogotovo anchor textom). Navedenu informaciju potvrdio je i Matt Cutts nekoliko puta, a i svi ostali. Ukoliko je navedeno točno, a očito je, što spriječava konkurenciju da vam odradi link building za vašu domenu na način koji će aktivirati filter i srušiti vam rejting nakon idućeg Penguin updatea? Ništa. Također ja kao pojedinac i kao firma odrađujem link building za domene svojih klijenata bez da imam nikakav pristup njihovim web stranicama i ukoliko odradim loš link building mogu im srušiti rejting.

Također nedavno se pojavila i priča o agenciji iAcquire koja je kupovala linkove za domene svojih klijenata te koju je Google banirao zbog navedenog. Što spriječava konkurenciju da plati linkove u vaše ime i zatim vas prijavi za kupnju linkova? Ništa.

Očito je da vam konkurencija može naštetiti. Uvijek je i mogla, samo je danas to sve lakše i lakše.

Analiziraj svoju web stranicu
language
* Unesite naziv svoje web stranice npr. https://www.seo.hr
arrow_upward