Image

Google Panda Update stiže na hrvatske prostore

30.11.-0001. u kategoriji  Google Updates
Autor: Bruno Šarić

Google Panda Update stiže na hrvatske prostore

Sami update je bio najavljen sa svih službenih stranica Googlea još prije nekoliko mjeseci stoga neću previše o tome, pročitajte sve na slijedeća dva linka: Google search and search engine spam i Google Forecloses On Content Farms With Farmer Algorithm Update. Ukratko riječ je o updateu koji bi trebao sankcionirati sve domene koje imaju sadržaj "loše" kvalitete, npr. hrpu agregiranog sadržaja, kopiranog sadržaja, multipliciranog sadržaja, kratkog sadržaja itd. Sami algoritam određuje što je to "loš" sadržaj.

Znamo svi da su kod nas zadnjih nekoliko godina agregatori odlično stajali na Googleu, neki od njih su nestali, neki od njih su još tu. Uz agregatore tu su i neke umjetno stvorene web stranice bilo sa kratkim člancima bilo sa raznim skriptama namijenjenim stvaranju jedinstvenog sadržaja. Navodno je tome sada kraj jer je Google službeno objavio da je u ponedjeljak 11.4.2011. Panda update pušten live internacionalno uključujući i u Hrvatsku (sve nacionalne verzije Googlea). Trenutno se navodi da se rezultati vide drugačije isključivo za pretraživanja na engleskom jeziku, dok za hrvatski jezik stvar još nije zaživjela.

Ukoliko želite vidjeti i malo proučiti kako izgledaju domene koje su imale problema, a kako koje su doživjele rast sve možete pronaći ovdje: Winners & Losers As Panda Goes Global? eHow, Bing's Ciao.co.uk & More. Radi se o domenama sa različitih internacionalnih tržišta, a među njima se krije i Shopping.com sa padom od 74%.

Iz navedenog vidite da nitko nije nedodirljiv :).

Analiziraj svoju web stranicu
language
* Unesite naziv svoje web stranice npr. https://www.seo.hr
arrow_upward