Image

7 odličnih SEO savjeta za redizajn weba

30.11.-0001. u kategoriji  SEO općenito
Autor: Bruno Šarić

7 odličnih SEO savjeta za redizajn weba

Ovaj post je prepričana gruba verzija članka (+ moji komentari) objavljenog na SearchEngineLand.com koji je stvarno pogodio problematiku i praksu. Naslov članka je 7 Do's & Don't For Working With a Technical SEO During a Redesign. Idemo redom:

  1. Ukoliko želite da sve funkcionira sa tražilicama kako treba uključite SEO stručnjaka na početku samog procesa. Znači od skice na papiru do live verzije. Ako u startu ne štima, morati ćete naknadno mijenjati.
  2. Uključite SEO stručnjaka u cijeli proces, nemojte da vam se dogodi da neka nebitna sitnica ispadne ključna pa se dio procesa treba ponavljati. Postoje sitni faktori koji mogu značiti jednu poziciju više na cijelom setu ključnih riječi.
  3. Spojite SEO stručnjaka direktno sa programerima čisto da ne bude pokvarenog telefona i nepotrebnih tenzija.
  4. Ukoliko ste u mogućnosti zatražite dodatne konzultacije od strane drugog SEO stručnjaka. 
  5. Zatražite SEO stručnjaka da vam pripremi upute o bitnim stvarima prije nego programeri krenu programirati. Bit će i njima lakše i sve će ići glatko i jednostavno.
  6. SEO stručnjak nije tu da zapovijeda i postavlja ultimatume developmentu kako treba raditi svoj posao jer oni to već ionako savršeno znaju već je tu da daje preporuke kako sve usuglasiti sa tražilicama. SEO stručnjak u suradnji sa developmentom bi trebao pronaći rješenje svakog problema sa tražilicama.
  7. Ako ste optimizirali stranice kako treba ne biste se trebali bojati pada posjećenosti. Naravno uvijek je dobro biti oprezan, ali uglavnom sve bude kako treba. Ukoliko sumnjate ponovite točku 4.

Najbitnije je da se klijentu usluga isporuči kvalitetno jer to direktno utječe na njegov posao, a ti i na vaš poslovni odnos.

Analiziraj svoju web stranicu
language
* Unesite naziv svoje web stranice npr. https://www.seo.hr
arrow_upward