Image

Zašto blog agregatori u našoj regiji ne šalju posjetu?

30.11.-0001. u kategoriji  Ostalo
Autor: Bruno Šarić

Zašto blog agregatori u našoj regiji ne šalju posjetu?

Puno više uspjeha trenutno imam sa povlačenjem posjete sa social voting sajtova u našoj regiji nego sa blog agregatora. Razlog je jednostavan, po defaultu su koliko toliko optimizirani za razliku od naših blog agregatora. Postoje nekoliko osnovnih stvari što naši agregatori nemaju, to su neke osnovne optimizacije za tražilice i arhiva.

Blogodak recimo na svim svojim stranicama u title tagu ima jednu te istu stvar koju ima i na početnoj stranici: Blogodak - domaći blogovi na jednom mjestu. Permalink od samih blog postova uopće ne postoji, ne postoji poseban URL za svaki post već samo permalink za blog čiji su postovi, npr. Svi postovi sa SEO.hr bloga. Odlična stvar je jedino što ima arhivu. Po mom mišljenju da se srede te neke osnovne stvari vjerujem da bi i servis povećao posjetu, a i time bi i sami blogeri imali više posjete sa servisa.

Blogariat Beta (stara verzija je po tom pitanju puno bolja) također ima sličnih problema, no ima ih i više od Blogodka. Nema niti arhive, niti permalinkova, niti permalinkova za blogove. Time ima vrlo mali broj stranica koji naravno ne može povlačiti veliku posjetu sa tražilica što u prijevodu znači da blogovi također neće dobivati neku posjetu.

Blogorola ima nešto malo bolje, ima permalinkove za sve blog postove, no to joj ne pomaže jer nema poštenu i dobro polinkanu arhivu pa nema koristi koje bi moglo biti, time ju nemaju niti sami blogeri.

CRO RSS ima dobro određene te stvari što pokazuje i njegov rejting na Gemius ljestvici (18. mjesto), no njega pak nitko o čitatelja blogova ne prati jer je nepregledan i ima previše toga što odvlači pažnju pa opet blogeri nemaju koristi od njega iako posjetu ima.

Croportal Surf, vjerujem i po mom i vašem mišljenu, te stvari ima odrađene kako treba te od njega i imamo najviše koristi i vjerujem da će je biti još i više sa vremenom.

Ako pak malo pogledate strane blog agregatore vidjet ćete da najposjećeniji brinu poprilično o tražilicama, o samim osnovama, ali i naprednim sitnicama koje čine razliku.

Analiziraj svoju web stranicu
language
* Unesite naziv svoje web stranice npr. https://www.seo.hr
arrow_upward