Image

Najbolji linkovi za rejting?

30.11.-0001. u kategoriji  Offpage optimizacija
Autor: Bruno Šarić

Najbolji linkovi za rejting?

Kakvi su to na kraju najbolji linkovi za rejting? Kad bi vas pitao vjerujem da bi mi svaki drugačije odgovorio. Jedni bi rekli ništa ispod PR4, drugi bi rekli 100 manjih je bolje, treći bi rekli da PR nije bitan. Zatim bi se netko sigurno našao tko bi rekao da linkovi moraju biti sa trusted domena, da su najbolji linkovi sa starih domena ili da je sama starost linka faktor ili pak nešto deseto. Svi mi znamo da u sve tome ima i istine, ali i dosta nagađanja.

Da li vrijedi jedan tematski link sa PR4 stranice više od jednog PR0 linka sa trusted domene? Što je bolje link sa domene iz 1995. godine ili link sa domene iz 1996. godine? Ili recimo link sa Net.hr ili link sa Tportala? Da li je recimo moguće da 100 manjih linkova može zamijeniti jedan jači link sa PR6 stranice? Da li je link sa početne stranica sa PR6 domene bolji od linka na unutarnjoj stranica sa PR 2? Zar je moguće da 50 recipročnih linkova vrijedi više od 50 one way linkova? Jako puno pitanja na koje možemo ili odgovoriti sa "ovisi" ili "ja mislim" ili "ne znam".

Zato ću ja prvi, a vi možete u komentarima. Ja bih radije link od bilo kuda nego da sam bez linkova. Ja osobno smatram da je PR stranice nije baš previše bitan, ali i da je jako bitan. Isto mislim i za trusted domene, za starost domene i sve ostale slične stvari. Za mene je bolji jedan link sa Croportala kao najobičniji prijavljeni surf bolji nego link sa Net.hr. Ja bih radije jedan tematski link sa PR4 stranice i jedan sa PR0 trusted domene. Uzeo bih si i jedan iz 1995. godine i jedan iz 1996. godine, iskreno uzeo bih si i jedan iz 1974. kad bih mogao, ali budući da ne mogu uzeo bih si jedan i iz siječnja 2008. godine tek tolko da mi je pri ruci. 100 manjih linkova bih odmah uzeo, a ovaj sa PR6 stranice bih kao odbio jer nije tematski i jer mi baš nije u planu. Kad uzmem taj sa PR6 domene kojeg nisam uzeo usput ću odmah pitat i za ovaj unutarnji jer ipak bi taj mogao bit tematski i nekak mi se čini da bi ipak bio bolji neg ovaj sa početne sa PR6. Uzeo bi i 1 kg recipročnih, 3 kg one way linkova i 200 grama 3 way linkova.

Koja gomila gluposti, a svaki dan to slušam i čitam, ali i sam pišem. Link je link. Budite tamo gdje su i drugi i budite tamo gdje drugih baš i nema i stvar rješena.

Analiziraj svoju web stranicu
language
* Unesite naziv svoje web stranice npr. https://www.seo.hr
arrow_upward