Image

Jel Google Analytics promijenio svoj algoritam?

30.11.-0001. u kategoriji  Google Analytics
Autor: Bruno Šarić

Jel Google Analytics promijenio svoj algoritam?

Ukoliko imate vremena možete pogledati kako stvari stoje kod vas u Google Analytics statistici, a kako u drugim statistikama, pa malo pokušati usporediti situaciju sa brojevima prije nekoliko mjeseci, recimo zadnjih 6 mjeseci, pa ostaviti koji komentar niže.

O čemu se radi? Počeo sam primjećivati da je posjeta na Google Analyticsu sve čudnija, tj. počinje se sve više razlikovati po brojevima od nekih drugih statistika. Ako se sjećate posta o trenutnoj posjećenosti ovog bloga, u njemu ima statistika od prije nekoliko mjeseci. U njemu možete vidjeti omjer Awstats statistike i Google Analytics statistike. Dosad, koliko ja pratim, kad je rasla Awstats statistika rasla je Analytics statistika. A sad pogledajte screenshotove zadnjih mjesec dana.

Analytics statistika

I zadnjih 15 dana u ovom mjesecu, isto je iz zadnjih 15 dana prošlog mjeseca:

Awstats statistika

Jel vidite što drugačije? Posjeta na Awstats statistici je otišla gore 20 do 40% u prošlom mjesec, dok je u Analyticsu pala. Istu stvar sam provjerio na 10-tak domena. Neke od tih domena imaju i druge statistike koje također pokazuju povećanje, ne pad. Dio toga je djelomični gubitak podataka u Analytics statistici od 30.4 do negdje 6.5. što ste bili obaviješteni porukom u Analyticsu. Osim toga bile su još dvije poruke od updateu Analytics statistike. Jel analytics promijenio svoj algoritam i način mjerenja? Da li se radi o tehničkim problemima i gubicima podataka? Ili je ovaj blog i ostale domene stvarno izgubile posjetu? To mi je iskreno stvarno teško povjerovati obzirom na broj referala, bookmarka i posjeta sa tražilica koje sam dobio i koje druge statistike pokazuju.

Analiziraj svoju web stranicu
language
* Unesite naziv svoje web stranice npr. https://www.seo.hr
arrow_upward