Image

Dokaz da Google ima aktivan SPAM odjel

30.11.-0001. u kategoriji  Google
Autor: Bruno Šarić

Dokaz da Google ima aktivan SPAM odjel

Dokaz nam niti ne treba jer smo to ranije već znali, no htio bih malo proći kroz temu SPAM odjela. Čitavu priču je pokrenuo Matt Cutts svojom pojavom te je još u samom startu kroz komentare na popularnim SEO blogovima davao do znanja da educira svoje osoblje za pronalazak spama (čitaj "spama", razne link building tehnike na granicama i preko granica dozvoljenog, ne klasični spam), ali i plaćenih linkova. Taj odjel postoji, bio to baš odjel ili samo do nekog odjela, no on definitivno postoji i netko definitivno ručno provjerava domene. Također ih penalizira kao što je primjer webmastera koji se žalio na Google Groups na pad rejting na što mu je odgovoreno od strane Googlea da je riječ o penalizaciji i -60 filteru (60 mjesta niži rejting). Imate kratke osvrte na tu temu na SELandu i Smackdown blogu. Da ne duljim, netko konstantno radi na ručnom uklanjanju top 10 rejtinga postignutog nedozvoljenim tehnikama.

Najgora je stvar što Google nikad jasno nije dao do znanja gdje je granicama u svemu tome, gdje je granica u razmjeni linkova, koliko je previše, zašto nešto nije previše, zašto nešto je. Ista stvar je sa svim ostalim tehnikama, distribucija sadržaja, prijava na direktorije, RSS itd. Nemamo konkretne stvari što se smije, a što ne smije i u kojoj mjeri i siguran sam da kod većine domena može pronaći, kad bi se netko zainatio, dobar dio linkova dobivenih samo da ih se dobije, što sami Google i ostale tražilice ne vole.

Osobno imam jako puno primjera naših firmi koje drže top pozicije na naše najjače turističke ključne riječi koje su na samim granicama dozvoljenog, no ne bih ih htio javno prozivati jer to nije moja stvar, no mnoge od tih stranica su vidljivo i lako dokazivo na strategijama umjetnog podizanja rejtinga bilo kreiranjem povećeg broja domena i međusobnog linkanja, bilo prijava na stotine loših besplatnih web imenika, bilo pretjernim razmjenama linkova itd. Ako mene pitate ne idite na masovne prijave, bolje 4-5 prijava na direktoriji, pa koji poslovni imenik, pa koji profil link, pa koji forum link, pa malo social sajtovi itd. nego da platite nekom da vam prijavi web na 400 besplatnih direktorija za 12$. Možda dođete do rejtinga, ali možda za godinu dana sve izgubite.

Analiziraj svoju web stranicu
language
* Unesite naziv svoje web stranice npr. https://www.seo.hr
arrow_upward