Image

Prijava u dmoz.org i vrijednost tog linka

30.11.-0001. u kategoriji  Offpage optimizacija
Autor: Bruno Šarić

Prijava u dmoz.org i vrijednost tog linka

Dmoz.org je najveći i najpoznatiji web imenik na internetu kojeg uređuje velik broj editora po kategorijama. Da biste se našli u njemu potrebno je ispravno prijaviti vaše stranice u kategoriju koja najviše odgovara sadržaju vaših stranica.

Mnogi već pri samoj prijavi pogriješe jer nisu pročitali pravila i vidjeli stvarne primjere kako napisati naslov i opis linka. Pročitajte upute prije prijave i držite se strogo uputa. Također možete vidjeti primjere drugih stranica u vašoj kategoriji i prilagoditi opis prema njima. Također pokušajte istaknuti nešto što vi imate, a druge stranice možda nemaju, napišite opis potpuno prirodno i pravopisno točno. Nemojte u naslov i opis trpati previše ključnih riječi ili napisati opis koji odgovara tražilicama, a korisnika može zbuniti, jer ionako nećete time upasti u imenik već će vaša prijava biti obrisana budući da ih pregledavaju editori ili stvarni ljudi.

Prijavite svoje stranice samo jednom, što ih više prijavljujete manja je šansa da će upasti. Vrijeme koje je obično potrebno da vas uvrste varira od kategorije do kategorije, za neke kategorije možete biti već u roku mjesec dana izlistani, za neke ćete možda čekati čitavu godinu.

Najlakši način kako saznati da li vam je netko pregledao stranice je da pratite svoju statistiku u kojoj će se pod referale uglavnom pojaviti link iz dmoza, u tom slučaju je najvjerojatnije da je netko od editora pregledao vašu stranicu. Potrebno je nekoliko dana da se ona nakon pregledavanja pronađe u kategoriji koju odabire također editor ukoliko misli da postoji još određenija kategorija za sadržaj vaših stranica.

Vrijednost tog linka je velika, s obzirom na starost i popularnost domene, ali taj link nije nezamjenjiv. Pojedinci koji optimizaciju web stranica temelje na tom linku, baš i ne znaju previše o svom poslu. I bez toga linka možete imati rejting kakav želite i sa tim linkom možete biti doslovno nigdje.

Savjet sa naše strane je uvijek isti, prijavite svoje stranice u dmoz i zaboravite na njega, ako upadnete super, ukoliko ne, opet super, naći ćete nekoliko dodatnih kvalitetnijih linkova sa drugih domena.

Analiziraj svoju web stranicu
language
* Unesite naziv svoje web stranice npr. https://www.seo.hr
arrow_upward