Image

Konkretan primjer i objašnjenje sandboxa

30.11.-0001. u kategoriji  Google
Autor: Bruno Šarić

Konkretan primjer i objašnjenje sandboxa

Naletio na post gdje se navodi konkretan primjer vezan uz Google Sandbox efekt. Autor navodi statistike svoje domene sa konkretnim brojkama i dobrim objašnjenjima kako trenutno izgleda izlazak iz sanodboxa.

Da podsjetim, u početku kada je cijela priča oko sandbox krenula, domena koja je upala (čitaj sve nove domene) nije mogla dobiti par klikova sa Googlea, jednostavno je bila odsječena od prometa i pojavljivanja u rezulatatima pretraživanja. Kako je vrijeme prolazilo, webmasteri su počeli prijavljivat sve više slučajeva u kojima je došlo do odstupanja. Počeli su prijavljivat izbjegavanje sandboxa, izlazak iz sandbox za par ključnih riječi, domenu izvan sandboxa, ali bez značajnijeg rejtinga na glavne ključne riječi itd.

Danas kako stvari stoje, izbjeći sandbox je daleko lakše nego prije, zahtijeva dobar SEO i veću količinu linkova. Ali ako i ne izbjegnete sandbox moguće je promet sa Googlea i najčešće će taj promet bit sve veći i veći iz mjeseca jer domena dobiva sve više na povjerenju. Također, kako i autor navodi u gornjem postu, domena danas ne izlazi preko noći, kako je to bilo prije, već postepeno i stranica po stranica, ili manji broj stranica.

Uglavnom preporuka da se pročita post detaljno. 

Analiziraj svoju web stranicu
language
* Unesite naziv svoje web stranice npr. https://www.seo.hr
arrow_upward