Image

Hrvatski znakovi i rezultati pretraživanja

30.11.-0001. u kategoriji  Google
Autor: Bruno Šarić

Hrvatski znakovi i rezultati pretraživanja

Da li Google raspoznaje Metković i Metkovic kao istu riječ ili kao dvije različite riječi? Prema onome što su sami opisali putem Google Webmaster Central bloga, kažu da je algoritam u stanju prepoznat da se radi o jedno te istoj riječi. Ukoliko pretražite sa Metković i Metkovic vidjet će se neka sitna razlika u broju rezultata, ali algoritam će izbacit i boldat obje varijante.

Navode se i činjenice da rezultati ovise o vašim postavkama Googlea dok pretražujete, da li pretražujete sa google.com ili google.hr, IP adresi, da li sadržaj za određeni upit više vuče na jednu ili drugu varijantu i ostali klasični faktori vezani uz lokalno pretraživanje. Ukoliko ti faktori prevagnu recimo da se radi o hrvatskoj riječi Metković, a vi ste pretražili sa varijantom bez ć, Metkovic, algoritam će prepoznat riječ i prema gore navedenim faktorima dati više domena sa varijacijom vezanom uz točnu ključnu riječ Metković.

Neke savjete vezane uz SEO o tome možete pročitati i putem teme na našoj Google grupi, tema Naša slova kod pretraga: http://groups.google.com/group/trazilice.

 

Analiziraj svoju web stranicu
language
* Unesite naziv svoje web stranice npr. https://www.seo.hr
arrow_upward