Matt Cutts: slobodno se prebacite na HTTPS

Imate li potrebnu prebaciti kompletan sadržaj sa HTTP-a na HTTPS to možete slobodno napraviti bez posljedica za Google prema riječima Matt Cuttsa. Ne zaboravite samo postaviti 301 redirekcije na sve URL-ove prema novim odgovarajućim URL-ovima. Postoji i video na službenom Googleovom Youtube kanalu o navedenoj temi, no prema navedenoj informaciji iznad on je malo zastario jer je cijeli proces sada dovoljno razrađen da ne bi smjeli imati nikakvih problema ukoliko sve odradite kako treba. No opreza nikad dosta pa je preporuka Matt Cuttsa da navedeno prije istestirate na nekoj drugoj manje bitnoj domeni.

Matt Cutts: As always, Id test it out first, ideally with a lower-traffic domain name. But if you like the results you get, you should be able to use our existing tools like 301s and rel=canonical to help Google discover that the site has gone HTTPS.

Zatražite SEO analizu

1 komentar

  1. Napisao Predrag — 07.12.2012. u 16:20:31

    Kakva je situacija kod redirekcije 301 sa wordpress.com bloga na sopstveni http domen. Čini mi se da wordpress nudi tu opciju uz placanje. Imate li iskustva sa tim i sta se desava sa posetom, da li se prenosi na novi domen?

Komentirajte!