Strane društvene mreže i hrvatski webovi

Većina naših webova i blogova ima na svojim stranicama ikonu za prijavu svog sadržaja na neke social sajtove, većinom stranih. Dobar dio njih ima hrpu ikona za prijavu na što veći broj stranih social sajtova. Imao sam i ja nekim svojim sajtovima da malo isprobam stvar u početku, no sa vremenom sam maknuo jer nije bilo nikakve specijalne koristi, ali i zbog činjenice koju većina vjerojatno niti ne zna.

Da li biste se bunili da vam odjednom na vaš sajt počnu stizati neke vrste prijava sadržaja na nekom stranom jeziku? Recimo kineskom, japanskom ili norveškom? Biste li to obrisali sa svojih stranica? Bi vam to išlo na živce stalno brisati sa stranica? Da li biste to shvatili kao spam? Hrvatski web, a uporno vam prijavljuju stvari koje nitko ne razumije. Vjerojatno bi vas živciralo u najmanju ruku i brisali biste navedeno sa stranica. Vjerujem da bi većina to napravila.

Ako je tome tako zašto postavljate ikone za prijavu sadržaja na Digg i ostale social sajtove koji podržavaju isključivo prijavu sadržaja na engleskom jeziku? 

Digg is currently only an English-language content site. Please do not submit non-English content. We have plans to expand into other languages so if you would like to see Digg in your language, please email those requests to support@digg.com.
Izvor: Digg FAQ

Vama to ne koristi jer to neće biti izdigano, a posjeta koja vam dođe ovako ionako neće ništa razumjeti i samo će otići. Kako god se okrene nikome ne služi. Samim time što to imate na stranicama u neku ruku spamirate.

Jel to spam za vas ili nije?

Zatražite SEO analizu

2 komentara

  1. Napisao nikola — 27.08.2008. u 12:34:07

    po meni je istina to sto zboris ... nema smisla prijavljivati sadrzaj koji nije na engleskom na strane social sajtove ... i također mislim da je to spam...isto kao neki pokusaji prijavljinja npr. engleskih ili čak španjolskih stranica na croportalu, za engleski jos kako tako medjutim spanjolski ????

  2. Napisao Rand — 27.08.2008. u 13:43:50

    Po meni se čak i stavljanje europskog sadržaja na digg.com (nogomet, rukomet) čini suvišnim. Pogotovo po tome što 70% usera je iz sjeverne amerike. A ovo za engleski kao jedini jezik se podrazumjeva kada 95% korisnika Digg.com-a ima engleski kao materini jezik. Evo otkud sam vadio statistike: http://www.webasticno.com/promidzba/kako-postati-popularan-korisnik-digg-com-a/

Komentirajte!