Nova kategorija bloga: SEO mitovi

Da je ova kategorija potrebna se može vidjet kliknuvši na nju i vidjevši da već ima 11 postova koja sam pronašao u arhivi bloga vrlo brzo. Također budući da su se predstavnici tražilica kroz zadnjih nekoliko godina vrlo aktivno uključili u informiranje webmastera putem blogova (Matt Cutts, GWC blog itd.) i seminara dosta su nam informacija i potvrdili. Puno loših savjeta se može naći svuda pa ću ih pokušat odijelit od kvalitetnih savjeta i za svaki od njih pronać potvrdu u obliku citata od nekog predstavnika tražilice. Da se podsjetimo na neke mitove:

 1. Keyword density ne postoji - tražilice ne koriste formulu za keyword density niti su je ikad koristile jer postoje daleko bolji načini da se analizira stranica.
 2. Mit o Overture i WordTracker alatima - govori o tome da te brojke nisu niti približno točne i zašto nisu točne.
 3. Izbjegavajte SEO na štetu posjetitelja - mnogi imaju pretpostavku da ukoliko se želi odraditi SEO da će se morati žrtvovati web na neki način na štetu posjetitelja što nije točno.
 4. SEO software - loš izbor? - ne postoji software koji će vam omogućiti da ćete njegovim korištenjem doći na željenu poziciju.
 5. Tražilice ne znaju što je kvaliteta -  objašnjenje zašto tražilice nisu u mogućnosti izmjeriti pojam kvalitetnog sadržaja  i  da tražilice ne rangiraju domene po kvaliteti već svojim  faktorima koji čine algoritam.
 6. Agresivan  SEO -  korištenje  nabrijanih  opisa i pretjerivanje  u optimizaciji nije potrebno da bi se postigao cilj.
 7. Praksa što je Google PageRank - objašnjenje jednog od najčešće krivo shvaćenog faktora i njegove uloge, Google PageRanka.
 8. Mit o prijavama na tražilice - mit o tome kako se mora prijaviti web stranice na tražilice i o tome da je to samo po sebi faktor za bolji rejting.
 9. Virtual IP vs. dedicate IP - potvrda od strane Googlea da im je sasvim  svejedno za to.
 10. Prijava na top 100 svjetskih tražilica - mit o tome da samim prijavama na tražilice će bit posjete, o servisima koji nude sve i svašta po tome pitanju i o tome da uopće ima 100 tražilica koje pošalju neku posjetu uopće.
 11. Google Adsense ne utječe na rejting - Google Adsense oglasi i sama činjenica da ih imate na svojim stranicama jednostavno nisu faktor koji će vam poboljšat rejting.

Uzmite u obzir da su mnogi od ovih postova napisani prije više od godinu dana i u samom poÄčetku bloga kada ih možda baš i nisam najbolje objasnio, ali sve su to definitivno teški mitovi.

Zatražite SEO analizu

Komentirajte!